Åre

Åre

Åre är en av Sveriges mest populära skidorter och skidbackarna drivs av Skistar sedan många år. Åre är en levande liten fjällort året runt med massor av restauranger och andra näringsidkare. Inte många skidorter kan stoltsera med hemgjorda skidor, men här finns Åre Skidfabrik. På sommaren är vandring och Downhill Mountainbike väldigt stort.

Afterskin i Åre är minst sagt god och här finns massor av alternativ att välja på.
Här följer ett urval av Åre´s bästa Afterskier.

årehyddan logo

Kan detta vara Åres skönaste ställe tro? Mycket talar för det. After Ski Team Sweden har varit där flera gånger och det blir bara bättre år för år. Placeringen mitt i skidbacken, som på en egen balkong ovanför torget ligger denna pärla. Likheten till alpernas motsvarigheter är många. ” Uteserveringen är Åres största och är alltid knökad så fort vårsolen börjar värma. Något av det bästa med ” Hyddan” förutom gemytet,  är deras goda ölsmak. Här serveras nämligen Österrikes godaste öl Stiegl Bier samt lokal öl från Åre Bryggkompagni. High Five på den!
stiegl bier logo åre bryggcompagni

Så här säger dom själva:
Vi öppnar samtidigt som liftarna och kör afterski varje dag från kl.15 och slutar när siste man lämnar Hyddan.  Under högsäsong är det DJ varje dag, samt fredag-lördag under lågsäsong. Prova vår goda ölkorv och plocktallrik tillsammans med en iskall öl.
Välkomna!

 

hyddan-åre-afterski

 

verandan åre
Åres nya stora Afterskiställe. Då vi ej besökt detta ännu,
har vi inte så mycket att säga. Så tills någon i After Ski Team Sweden varit på plats
får ni hålla till godo med deras egna ord.

Spana in Verandan´s  program för 2013/2014 här.

Så här säger dom själva: 
Gamla Dippan har gått i graven. Ur askan reste sig nya Verandan Åre. Nya ägare är TMN i Åre AB som även sedan 2002 driver Bygget i Åre Fjällby. De klassiska lokalerna har genomgått en totalrenovering och de gamla tavlorna i taket har åter plockats fram.
Verandan Åre står främst på 3 ben:
After Ski, med Sveriges bästa After Ski band på scenen
Sport&Bar, vår sköna sportbar med maffig meny och egen ingång från östra hörnet, mot Tottebo. Söndagar, klassisk Söndagsklubb, alla söndagar 22-02

fjällgården after ski are

Fjällgården har ett av Åres i särklass bästa afterskilägen precis bredvid pisten vid bergstationen av Åre Bergbana. ( Som dessutom är gratis att åka med  ) Hit svänger du enkelt in efter en lång skiddag och lägger dina sista krafter på en vild afterski.

Så här säger dom själva:
Afterski när den är som bäst hittar du på Fjällgården! Hit kommer varje dag trötta ben och själar och blir helbrägda där hög stämning med högre musik, dryck, smaskigt tilltugg och gemenskap är några av ingredienserna. Efter att knappt ha stått på benen i backen står du nu med kompisarna i baren och sjunger som om du vore ensam i duschen.afterski-fjallgården-åre-foto

Program för säsongens afterski på Fjällgården

 

6-12/1 Woodpjucks
13-18/1 Bad Influence
19-25/1 Gul Front
26/1-1/2 Murphy´s
3/2-8/2 Ständut Blakk
10-15/2 Bad Influence
17-22/2 Ständut Blakk
24/2-1/3 Woodpjucks
3-8/3 Pink Hink
10-15/3 Bad Influence
17-22/3 Gul Front
24-29/3 Ständut Blakk
31/3-5/4 Pink Hink
7-12/4 Bad Influence
14-19/4 Murphy´s
21-26/4 Woodpjucks