Åre

Åre

Åre är en av Sveriges mest populära skidorter och skidbackarna drivs av Skistar sedan många år. Åre är en levande liten fjällort året runt med massor av restauranger och andra näringsidkare. Inte många skidorter kan stoltsera med hemgjorda skidor, men här finns Åre Skidfabrik. På sommaren är vandring och Downhill Mountainbike väldigt stort.

Afterskin i Åre är minst sagt god och här finns massor av alternativ att välja på.
Här följer ett urval av Åre´s bästa Afterskier.

Hyddan

Placeringen mitt i skidbacken, som på en egen balkong ovanför torget ligger denna pärla. Likheten till alpernas motsvarigheter är många. ” Uteserveringen är Åres största och är alltid knökad så fort vårsolen börjar värma. Något av det bästa med ” Hyddan” förutom gemytet,  är deras goda ölsmak. Här serveras nämligen Österrikes godaste öl Stiegl Bier samt lokal öl från Åre Bryggkompagni. High Five på den!
stiegl bier logo åre bryggcompagni

Så här säger dom själva:
Vi öppnar samtidigt som liftarna och kör afterski varje dag från kl.15 och slutar när siste man lämnar Hyddan.  Under högsäsong är det DJ varje dag, samt fredag-lördag under lågsäsong. Prova vår goda ölkorv och plocktallrik tillsammans med en iskall öl.
Välkomna!

 

hyddan-åre-afterski

 

fjällgården after ski are

Fjällgården har ett av Åres i särklass bästa afterskilägen precis bredvid pisten vid bergstationen av Åre Bergbana. ( Som dessutom är gratis att åka med  ) Hit svänger du enkelt in efter en lång skiddag och lägger dina sista krafter på en vild afterski.

Så här säger dom själva:
Afterski när den är som bäst hittar du på Fjällgården! Hit kommer varje dag trötta ben och själar och blir helbrägda där hög stämning med högre musik, dryck, smaskigt tilltugg och gemenskap är några av ingredienserna. Efter att knappt ha stått på benen i backen står du nu med kompisarna i baren och sjunger som om du vore ensam i duschen.afterski-fjallgården-åre-foto

Program för afterskisäsongen 21/22 på Fjällgården  kommer inom kort.